5 Bin fidan ile nefeslerine sahip çıktılar

Uluslararası Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu, Ege Orman Vakfı işbirliği ile İzmir-Kınık-Cumalı Köyü ağaçlandırma sahasında 5 bin fidanlık orman oluşturmak üzere sözleşme imzaladı.

Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Kemal Çenberci, Çevre Koordinatörlüğü Üyesi Nadide Şele ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol'un katıldığı imza töreninde Lion'ların çevreye duyarlı olduğunun altını çizen Çenberci,''Son günlerde hepimizi derin acılara boğan orman yangınları kentimizde maalesef çok büyük emeklerle oluşmuş ormanlarımızın önemli bir  bölümünü yok etti. Geleceğe mirasımız ormanların yok olması çocuklarımızın nefes alacakları alanları da yok etti. Çevreye duyarlı ve sahip çıkan Lion’lar olarak hemen harekete geçip bu yarayı sarmak ve çok kısa sürede yeni ormanlar kazandırmak için faaliyete geçtik ve “Nefesine Sahip Çık” ağaçlandırma seferberliğimizi Çevre Koordinatörlüğü’müzün takibinde başlattık. Ağaç dikmek, oksijenimizi  yok eden  yangınlara tepkimizi göstermek adına da kampanyamızı “Nefesine Sahip Çık” sloganıyla özdeşleştirdik. Ağaçlandırma kampanyamızı kurulduğundan bu yana her yıl işbirliği yaparak çevreye yeni ormanlar kazandırdığımız şeffaf ve güvenilir bir Vakıf olan “Ege Orman Vakfı” işbirliğinde Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı kulüplerin fidan ve koru bağışları ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Lions 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’nun 20 yılı aşkın süredir Vakfın ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiğini ve farklı alanlarda ormanları olduğunu söyledi ve Federasyon Başkanı Kemal Çenberci’ye teşekkür etti.