ÇEVRESEL AYAK İZİ ETİKETİ HAYATA GEÇİYOR

The Carbon Trust‘ın merkezi Londra’da gerçekleştirilen ve  4 gün süren teknik çalıştay; proje ortaklarını, iştirakçilerini ve pilot şirketler tarafından oluşturulan çevresel ayak izi etiketi proje ekiplerini bir araya getirdi. The Carbon Trust‘ın uzmanları tarafından; pilot şirketlere karbon ayak izi etiketinin alınması ve kullanılması konusunda iyi uygulama örnekleri aktarıldı.


Carbon Trust’ın İzmir’de vermiş olduğu eğitim doğrultusunda pilot şirketler tarafından hazırlanan veriler sınıflandırılarak hesaplama araçlarına transfer edildi.


AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV–Çevre Hibe Programı kapsamında yürütülen proje ile; Türkiye'de üretilen özellikle ihracata yönelik ürünler için çevresel ayak izi oluşturulup belgelendirilecek ve buna ilişkin ürün etiketleri hazırlanacak. Ayrıca pilot olarak seçilen ambalaj, cam ve yapı malzemeleri sektörlerinde İzmir’de üretilen ürünlerin karbon emisyonlarını ve potansiyel olarak su kullanımını azaltmak için bir eko-etiketleme sistemi kurularak projenin sürdürülebilirliği sağlanacak.