Notalar Fidana Dönüştü

Foça ağaçlandırma sahasında oluşturulan bin fidanlık “Türkiye Kas Hastalıkları Derneği İzmir Şubesi Korusu”nda  Dernek Başkanı Prof. Dr. Türe Tunçbay ve dernek  üyelerinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençol; “Son konserimize katılan doğaseverlerin davetiyeler ile bağışladıkları  bin fidan,  Türkiye Kas Hastalıkları Derneği İzmir Şubesi adına Foça ağaçlandırma sahamızda yeşerecek.” diye konuştu. 

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Türkiye Kas Hastalıkları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Türe Tunçbay’a plaket takdim etti. Prof. Dr. Türe Tunçbay; “Bizim hastalarımızın dikili bir ağacı olsun istedik. Çünkü bazı hastalarımızı kaybediyoruz. Özellikle solunum sistemi bozulan hastalarımızı, gençlerimizi kaybediyoruz. İşte onlar namına burada dikili bir ağacımız olsun düşüncesi ve inancı ile biz buna giriştik. Çok mutluyum Bunlar bizim fidanlarımız. Tıpkı derneğimizin fidanları gibi.Her bir hastamız bizim için bir fidan ve  yeşillikler onları sembolize ediyor.Bize böyle bir günü yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kas hastaları ve yakınları fidanları toprakla buluşturdu.