Nuşin-Raşit Özsaruhan fidanlarda yaşayacak

Haluk Özsaruhan, Enis Özsaruhan ve Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu’nun imzaladığı protokolle ; İzmir-Çeşme otoyol kenarında bir parselde 1800 fidan Nuşin-Raşit Özsaruhan anısına yeşerecek.

Protokol imza töreninde Ege Orman Vakfı’nın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam eden  İzmir-Çeşme otoyol kenarı ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu: “İzmir’in tanınmış işadamlarından Türkiye'nin en ünlü sanayicilerinden, demir çelik konusunda Metaş’la İzmir’e katma değer sağlamış merhum Raşit Özsaruhan ve yakın zamanda kaybettiğimiz eşi merhume Nuşin Özsaruhan anısına oğulları İzmir’in önde gelen işadamları Haluk ve Enis Özsaruhan İzmir-Çeşme otoyolunda bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirmek istediler. Devam eden ağaçlandırma çalışmamızda bir parsel ayrıldı kendilerine. 1800 fidan rahmetli Nuşin ve Raşit Özsaruhan anısına yeşerecek. Özsaruhan Ailesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Özsaruhan Ailesi adına konuşan Haluk  Özsaruhan, ‘’10 sene önce babamı kaybettik onun için bir koru oluşturmuştuk.  Bu sene annemizin vefatından sonra ikisinin adına bir ağaçlandırma yapalım dedik. Bu konuda hem Ege Orman Vakfı’nın yetkililerine hem de Vakıf Başkanı Cem Bakioğlu’na teşekkür ediyorum. Annem ve babam anısına ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. “ dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı.  

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık iki yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde şu ana kadar 35 parselde toplam 155 bin 865 fidan dikimi tamamlandı.

Şu an 18 parselde devam eden ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.