Saatçi için 1369 fidan hayat buldu

Ağustos ayında elim bir trafik kazası sonucu 27 yaşında vefat eden Ece Simay Saatçi için ailesi ve arkadaşları Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Çeşme-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında 1369 fidanlık bir koru oluşturdu.

Oluşturulan koru için düzenlenen fidan dikim törenine merhume Saatçi'nin annesi Hatice Saatçi, kız kardeşi Gençay Saatçi ve amcası Ertan Saatçi ile arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Ege Orman Vakkı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Çeşme-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgili,''Bugün aslında zor bir tören yapıyoruz bizim içinde zor inanın.Kaybettiklerimizin arkasından yapabileceğimiz hiçbirşey yok ama içimizi ferahlatacak birşeyler yapmak istiyoruz onun için birşeyler yapmak istiyoruz. Burada bu ağaçlar kök salacaklar aşağıya yukarı doğru gök yüzüne çıkacaklar insanlık için toprak hava su olacaklar. Kaybettiklerimizi fidanlarda yaşatacağız buda birazcık insanın içine serinlik veriyor. Ama acınızı çok iyi anlıyorum başınız sağolsun diyelim'' diye konuştu.  

Ece Simay Saatçi'nin annesi Hatice Saatçi ise çok teşekkür ediyorum bu güzel düşünceye gençlerimize onlar benim yavrularım çok sağolun herkese teşekkür ederim'' dedi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakkı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, günün anısına aileye plaket takdim etti. Ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.