ODTÜ’lülerden Ege'ye Hediye Orman

ODTÜ Ege Mezunlar Derneği, Eylül ayında Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Tire-Yeğenli mevkiinde orman oluşturmak üzere ağaçlandırma kampanyası başlatmıştı. Konak Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin de desteklediği kampanya kapsamında, Nisan ayına kadar 5001 fidanlık orman oluşturmayı hedefleyen ODTÜ’lüler şu ana kadar iki bin beşyüz fidana can verdi.  İkibin beşyüz fidana ulaşılan ve devam eden ağaçlandırma çalışmasında temsili fidan dikimi yapıldı.

Tire-Yeğenli mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahasında kalabalık bir katılımcı grubu ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Fidan dikim törenine ODTÜ Ege Mezunlar Derneği yönetim kurulu, dernek üyeleri, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Bayındır Orman İşletme Müdürü Hasan Sarıtaş, Konak Belediye'sinden Mehmet Kuzu, Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden Iraz Çimen Gümüş, çok sayıda ODTÜ mezunu ve aileleri, ayrıca yerel halk ve doğaseverler katıldı.
 
Fidan dikim töreninde konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol,“Ağaçlandırma çalışmaları İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılmakta olup Ege Orman Vakfı projeyi desteklemektedir. Projenin önemli bir yönü, dikilecek ağaçların fıstık çamı, badem gibi gelir getirici nitelikte olmasıdır. Böylelikle kırsal kalkınmaya da destek vermiş oluyorsunuz.” diye konuştu.

Bayındır Orman İşletme Müdürü Hasan Sarıtaş; ağaçlandırma sahasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol;  ODTÜ Ege Mezunlar Derneği adına yapılan ağaçlandırma çalışmasına beşyüz fidan ve üzerinde bağışta bulunarak koru oluşturan ODTÜ Ege Mezunlar Derneği adına yönetim kurulu üyesi Özgür Topaç’a, ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu adına Mustafa Küçük’e, Konak Belediyesi İzbel ve Merbel şirketleri adına Konak Belediyesi'nden Mehmet Kuzu'ya plaket takdim etti.  

ODTÜ Ege Mezunlar Derneği temsilcileri, ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunan Konak Belediyesi’ne, Tire Belediyesi’ne ve destek olan herkese teşekkür ederek Nisan ayında 5001 fidanlık ODTÜ Ormanı’nı oluşturacaklarını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu, can suları verildi.

Fidan dikim töreninin ardından Yeğenli Köy meydanında Tire Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin katkılarıyla şenlik devam etti.