Naci Korzay Fidanlarda Yaşayacak

11 Şubat 2017 tarihinde vefat eden inşaat sektörünün duayenlerinden, doğa ve deniz aşığı O. Naci Korzay adına İzmir-Çeşme otoyolunda ağaçlandırma çalışması yapmak üzere, eşi Aynur Korzay, kızları Sevdiye Seda Çakmak ve Esma Ceyda Dibek  Ege Orman Vakfı ile protokol imzaladı.Esma Ceyda Dibek ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol'un imzaladığı protokolle, İzmir-Çeşme otoyol kenarında bir parselde 2000 fidan merhum  O. Naci Korzay adına yeşerecek.

İzmir-Çeşme otoyol kenarında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam eden ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol; “Alanın büyüklüğü takribi 11 bin m². Bu parsele mavi servi, ardıç ve zakkum olmak üzere 2000 fidan dikilecek. Hayırlı olmasını diliyorum.''dedi.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk'ün katıldığı protokol imza töreninde O. Naci Korzay’ın kızı Esma Ceyda Dibek büyüyen fidanlarla babasının ruhunun şad olacağını söyledi.Konuşmaların ardından 2000 fidanlık ağaçlandırma çalışması için imzalar atıldı.

İzmir-Çeşme Otobanı Ağaçlandırma Çalışması hakkında: Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık dört yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde 35 parselde toplam 155 bin 865 fidan dikimi tamamlandı.Ağaçlandırma projesinde; damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.