Saysen fidanlarda yaşayacak

18 Aralık 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizinin ardından Covid-19’a yakalanarak hayatını kaybeden İzmir’in tanınmış iş insanlarından Ali Rıza Saysen anısına, ailesi ve Lions Kulüpleri’nden dostları, Ege Orman Vakfı iş birliği ile orman oluşturdu.

İzmir-Buca-Kaynaklar ağaçlandırma sahasında oluşturulan 5000 fidanlık ormanı Ali Rıza Saysen’in eşi Nazmiye Saysen, kızı Sena Saysen ve sevenleri ile Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Teoman Akçalı, İzmir Kordon Lions Kulübü Başkanı Ali Erdem Beyli, Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Esengül Erkan ve Kulüp üyeleri Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ile birlikte ziyaret etti.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgili, “Yitirdiklerimizi bir fidanda bin yıl yaşatma düşüncemize sahip çıkan tüm doğa dostlarına teşekkür ederiz” diyerek Saysen Ailesi’ne plaket takdim etti.

İzmir Kordon Lions Kulübü Başkanı Ali Erdem Beyli, “2 sene önce vefatından dolayı çok üzüldük.  Adına bir orman oluşturma fikrimi geçen dönem Genel Yönetmenim Esengül Erkan ile paylaştım kendisi destekledi. Kulübümle ve Saysen Ailesi ile görüşüp ağaçlandırma projemize başlayarak kısa sürede Ali Rıza Saysen anısına 5000 fidanlık orman oluşturduk. Katkıda bulunan herkese çok teşekkürler.” dedi.

Konuşmaların ardından son fidanlar hep birlikte Ali Rıza Saysen anısına toprakla buluşturuldu, can suyu verildi.