UMUT fidanlarda yaşayacak

30 Ekim 2020’de İzmir'de yaşanan depremden 65 saat sonra enkazdan kurtarılarak umudun simgesi olan minik Elif’in, aynı felakette 7 yaşındaki abisi Umut hayatını kaybetmişti. Seher ve Oğuz Perincek çifti oğullarının adını yaşatmak ve yaptıkları çalışmalarla çocuklara umut olmak için kurdukları YUVA (Yüreklere Umut Vakfı) adına ve oğulları Umut anısına Ege Orman Vakfı iş birliği ile bin fidanlık koru oluşturdu.  İzmir-Aliağa-Yenişakran ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruyu Seher- Oğuz Perincek çifti, ikiz kızları Ezel, Elzem ve minik Elif, Ege Orman Vakfı Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Sırma Buğdaycı ile birlikte ziyaret etti.

Ege Orman Vakfı Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Sırma Buğdaycı, “YUVA (Yüreklere Umut Vakfı) adına ve oğlunuz Umut anısına doğaya yaptığınız bu anlamlı katkı gelecek nesillere umut olurken oğlunuz Umut fidanlarda yaşayacak.” dedi.  Buğdaycı, desteklerinden dolayı teşekkür ederek Perincek Ailesi’ne plaket takdim etti. 

Oğuz Perincek; “Biliyoruz ki doğaya kattığımız her bir değer yine fazlasıyla bize dönüyor. Doğaya kazandırdığımız bir fidan birçok canlıya besin kaynağı, yaşam alanı olurken biz insanlara da hayat oluyor. Bugünün bir fidanı tohumlarıyla yarının yüzlerce fidanına dönüşüyor. Aynı hayatlarına iyilikle, umutla dokunduğumuz çocuklarımız gibi. 

Yaşamını doğaya borçlu olan insanoğlunun, kaynaklarını cömertçe ve sınırsız bir şekilde sunan doğaya daha duyarlı, saygılı ve hassas davranması gerektiğine inanıyoruz.  Doğaya olan hassasiyetimizden dolayı YUVA ailesi olarak bizler de "UMUT KORUSU ile varız" diyor ve yarınlarımıza umut olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Ziyaret sırasında son fidanlar geleceğe UMUT olsun diye toprakla buluşturuldu, can suları verildi