FedEx Cares ekibinin katkılarıyla Şile’de 7 bin fidan yeşerecek

FedEx ekip üyelerinin gönüllü fidan dikim etkinliğine FedEx Güneydoğu Avrupa, Fransa, İsrail ve Türkiye’den sorumlu Yer Operasyonları Başkan Yardımcısı Eser Sezek ve Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Eser Sezek; “Hizmet verdiğimiz toplumlara fayda sağlamak FedEx’teki kültürümüzün temelini oluşturuyor ve bu harika ekibin bir parçası olmak, eğlenirken Şile’nin daha yeşil bir hale gelmesinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu etkinlik topluma yararlı faaliyetler gerçekleştirmek üzere vaktimizi, kaynaklarımızı ve bağlantılarımızı bir araya getirme amacımızı yerine getirdiğimiz küresel topluluk katılımı programımız FedEx Cares kapsamında gerçekleştiriliyor,” dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ise; “Arbor Day Vakfı ve FedEx iş birliği ile İstanbul-Şile-Sahilköy mevkiinde FedEx ekip üyeleri ile 7 bin fidanlık orman oluşturduk. Bu ve benzeri sürdürülebilirlik çabaları her birimizi etkileyen iklim krizi hakkında farkındalık yaratılması için oldukça önemli. Ayrıca ağaçlandırma projesi kapsamında fidanların dikimi ve 3 yıl boyunca sürecek bakım çalışmalarında öncelikle kadınlar olmak üzere yerel halkın istihdamı sağlanıyor.” diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili doğaya katkılarından dolayı FedEx çalışanlarına teşekkür ederek, Eser Sezek’e plaket takdim etti. Ardından iklim değişikliği uyum ve azaltım, karbon yönetimi, orman yangınları, doğal varlıkların koruma-kullanma dengesi ve biyoçeşitlilik konularında katılımcılara bilgi verdi.

Gönüllülerin ağaçlandırma sahasına ulaşımı Transay sponsorluğunda gerçekleşti.

Ege Orman Vakfı Hakkında : Kurulduğu 1995 yılından bu yana doğa dostlarının destekleri ile 13 milyondan fazla fidanın ağaç olup  ormana karışmasını sağlayan Ege Orman Vakfı;  orman alanlarının arttırılması, orman varlığının korunması, sel baskınları ve erozyonla mücadele için ağaçlandırma çalışmaları yapmak, iklim değişikliği, biyoçeşitliliğin korunması, kırsal kalkınma, düşük karbon salımı teknolojilerinin adaptasyonu, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin yaygınlaştırılması için projeler yürütmek, uygulamalar ve eğitimlerle kamu farkındalığını ve toplumun çevre bilincini arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Daha fazla bilgi için www.egeorman.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Arbor Day Foundation Hakkında: 1972 yılında kurulan Arbor Day Foundation, ağaç dikmeye adanmış, kâr amacı gütmeyen en büyük üyelik kuruluşudur.   Ortaklarımızla birlikte, dünya genelinde topluluklarda, şehirlerde ve ormanlarda 500 milyondan fazla ağacın dikilmesini sağladık. Vizyonumuz, ağaçların hayatta kalmak için kritik olan sorunları çözmek için kullanıldığı bir dünyaya öncülük etmektir. Üyelerimiz, ortaklarımız ve programlarımız aracılığıyla Arbor Day Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki insanlara ağaç dikme, yetiştirme ve ağaçların varlığını kutlama konusunda ilham vermektedir. Daha fazla bilgiye arborday.org adresinden ulaşabilirsiniz.

FedEx Corp. hakkında: FedEx Corp. (NYSE: FDX) dünya çapındaki müşterilerine ve işletmelere geniş bir taşımacılık, e-ticaret ve iş hizmetleri portföyü sunmaktadır. Yıllık geliri yaklaşık 90 milyar dolar olan şirket, FedEx çatısı altında birlikte rekabet eden, iş birliği içinde çalışan ve dijital yenilikler sunan işletme şirketleri aracılığıyla entegre iş çözümleri sunmaktadır. Sürekli olarak dünyanın en beğenilen ve en güvenilir işverenleri arasında yer alan FedEx, 500.000’den fazla çalışanına güvenliğe, en yüksek etik ve profesyonel standartlara ve müşterilerinin ve toplumlarının ihtiyaçlarına odaklanmaları için ilham vermektedir. FedEx, 2040 yılına kadar karbon-nötr operasyonlara ulaşma hedefiyle, dünyanın dört bir yanındaki insanları ve imkanları sorumlu ve etkili bir şekilde bir araya getirmek için çalışmaktadır. Daha fazla bilgi için fedex.com/about adresini ziyaret edebilirsiniz.