Zeytinliğimiz
Ege Orman Vakfı, Ülkemizin yeşil örtüsünün arttırılması, orman varlığının korunması, sel baskınları ve erozyonla mücadele için ağaçlandırma yapılması ve ormana olan ihtiyacın öneminin benimsetilmesi bunlarla birlikte Orman köylüsünün refah seviyesinin artırılması amacıyla 1995 yılında Cem BAKİOĞLU başkanlığında kurulmuştur.
Çevreye sahip çıkan Ege Orman Vakfı, doğadan aldıklarını bir nebze de olsa geri vermeye çalışan kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve duyarlı vatandaşlar tarafından desteklenmektedir.
Kuruluşundan bu yana 84 bin dekarlık alanda 12 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturan Ege Orman Vakfı dikilen her fidana 5 yıl boyunca bakım yapmış ve ağaç olup ormana karışmasını sağlamıştır.
Tüm bu çalışmalara sürekli kaynak sağlamak amacıyla, 2002 yılında modern tarım tekniklerinin kullanıldığı, Türkiye’nin örnek zeytin plantasyonlarından olan İzmir – Menderes Oğlananası Beldesi’nde 900 dekarlık alanda 30 bin adet Gemlik zeytin fidanı dikilerek vakfın zeytin plantasyonu tesis edilmiştir.
Zeytinlikte bölge halkının istihdamına öncelik verilerek; bölgesel kalkınma ve bilinçlenmeye öncülük edilmekte, refahın arttırılmasına katkı sağlanmaktadır.
Ekolojik dengeye önem veren Vakıf, zeytinliğinde kullandığı enerjinin tamamını yine aynı bölgede bulunan kendisine ait güneş enerji santralinden karşılanmaktadır.
Tüm bunlara ilaveten, Vakıf zeytinliğinde iyi tarım uygulamaları kapsamında üretim yapılarak, halk sağlığının korunması amaçlanmaktadır.
Ege Orman Vakfı; doğal, lezzetli ve hijyenik ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunarak elde ettiği geliri yine ağaç dikme faaliyetlerine yönlendirmektedir.
Zeytinlikten elde edilen ürünler; ağırlıklı olarak sofralık zeytin ve Natürel Sızma zeytinyağı olarak geleneksel/doğal yöntemlerle işlenmektedir.
Doğal yöntemlerle üretimi yapılan vakıf ürünleri, ulusal ve yerel marketlerde satışa sunulmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında da bayilikler verilmektedir.
Ege Orman Vakfı ürünlerinin emsallerinden farklılığı; ürünlerin tek bahçeden hasat edilmesi, tek depoda aynı koşullarda tatlandırılması, konusunda uzman bir ekip tarafından sürecin yürütülmesiyle kalite ve tat sürekliliği sağlanması, satış faaliyetleri sonucunda elde edilen gelirin ağaç dikilerek doğaya geri döndürülmesidir.